Joakim Ramsell – pappa, pojkvän, proffsmusiker

by Elsa Sandberg
JOAKIMM

Vissa namn känner man igen, men kan inte placera. Kanske är namnet Joakim Ramsell just ett sådant. Visserligen erkänd musiker på egen hand, men de allra flesta svenskar vet snarare vem han är i egenskap av “Sannas Jocke”. Vilken Sanna? Sanna Nielsen, så klart.

Ålder?Joakim Ramsell är född 1972.
Familj?Joakim Ramsell är sambo med Sanna Nielsen. De har ett barn.
Yrke?Joakim Ramsell är musiker.
Bostad?Joakim Ramsell bor i en villa på Tyresö tillsammans med sin familj.

Artist kär i gitarrist – Sanna Nielsen och Joakim Ramsell

Att artister och kändisar blir tillsammans med andra artister och kändisar är inget ovanligt. Ändå undrar många varför det är så. Självklart handlar det om att det helt enkelt är vanligt att människor träffas och blir kära på jobbet. Artister, till exempel, jobbar tillsammans med andra artister. Och med musiker, så klart. Många artister lever faktiskt tillsammans med just musiker, men om detta mönster skrivs det inte så ofta. Kanske är det inte lika spännande ur skvallersynpunkt.

Att en instrumentalist som Joakim Ramsell dyker upp i skvallerpressen är faktiskt relativt sällsynt. Men med tanke på vem han lever tillsammans med, är det kanske inte så konstigt att just Jocke fångats på bild så många gånger och blivit så omskriven. Ramsells flickvän Sanna Nielsen är en av Sveriges mest högprofilerade kändisar, inte minst genom sin medverkan i Melodifestivalen och som mångårig programledare för Allsång på Skansen. 

Sanna Nielsen och Joakim Ramsell har barn ihop

Sanna Nielsen och Joakim Ramsell är inte gifta. Däremot har de levt tillsammans i tretton år, och har även en gemensam son. Sonen föddes 2021 och var enligt uppgift mycket önskad, efterlängtad och älskad. 

Som så många andra kvinnliga artister som passerat trettio, har Sanna Nielsen bombarderats med frågor om graviditet och barn. Det har dock framgått i intervjuer att Nielsen upplevt frågan som mycket privat och hon har ofta ställt sig frågande till varför just kvinnliga artister ska få dessa frågor. Huruvida Joakim Ramsell, 50 år, fått lika många frågor om saken genom åren förtäljer inte historien – men man kan ana från Sannas uttalanden att så inte varit fallet. Trots att den gemensamme sonen även är Ramsells första barn.

Nyckeln till Sannas och Joakims lycka under tretton år – vänskap i botten

Sanna Nielsen är känd för att måna om sitt privatliv. Hon har dock delat med sig av vissa detaljer angående relationen till Joakim Ramsell. Till exempel har hon sagt till tidningen Femina att deras relation grundar sig på en djup vänskap, som fanns där redan från första stund. Ramsells och Nielsens förhållande växte med andra ord fram, efter att de träffats i jobbet då Ramsell spelade gitarr i Nielsens band.

Sanna Nielsens meritlista är som bekant mycket lång. Precis som hon själv! Artisten klockar in på 180 centimeter utan klackar, och för den som vill hålla jämn ögonhöjd med sin partner kräver en sådan längd en hel del av den andre. Här faller inte Joakim Ramsell till korta. Ögonvittnen bekräftar att Ramsell ståtar upp en bra bit över sin flickvän, och hans längd borde alltså vara någonstans strax under 190 centimeter.

Läsning för den som vill veta mer om Joakim Ramsell

Relationer och familjebildning är något mycket privat för många människor. Till den privata sfären hör också frågor om ekonomi. Den som vill undersöka hur Joakim Ramsells bolagsengagemang ser ut, kan vända sig till en sajt som merinfo. Även sajter som wikipedia (självklart har Joakim Ramsell en egen wiki) och flashback kan erbjuda mer information om denne långe gitarrist, även om den sistnämnda sajten bör hanteras med ett stort mått källkritik.

Coverbandet Ramsells – Joakim Ramsells bebis

Joakim Ramsell har varit aktiv frilansmusiker i många år, och har självklart figurerat i många olika sammanhang. Inte minst med det egna coverbandet Ramsells, som varit flitigt anlitat på after skis och firmafester. Att driva egna projekt samtidigt som man backar upp en av Sveriges största artister är inte det lättaste, men Joakim Ramsell verkar ha lyckats behålla många järn i elden. 

Vad Joakim Ramsells musikaliska framtid har i sitt sköte är svårt att sia om. Flickvännen Sanna Nielsen har gjort sin sista säsong som programledare för Allsång på Skansen, och fältet ligger alltså öppet för att Sanna ska satsa mer på sin karriär som soloartist. Sannolikt med Joakim Ramsell vid sin sida. Det vore en fin fortsättning på denna kärlekssaga som tog sin början i en replokal för tretton år sedan, att de återigen får ge sig ut på vägarna tillsammans.

Relaterade inlägg