Ruben Appelblom – allt du behöver veta 

by Elsa Sandberg
MURDERRR

Ruben Appelblom mördade sin sambo Siri den 15 april år 2021 i parets radhus i Nacka utanför Stockholm. Bredvid henne låg parets gemensamma son som vid tillfället endast var ett par veckor gammal. I början av 2022 dömdes han till livstids fängelse i tingsrätten. I ungdomen spelade han fotboll på elitnivå och han var tidigare ostraffad av polisen. 

Snabbfakta om Ruben Appelblom:

NamnRuben Appelblom
ÅlderFödd år 1998 
YrkeDömd till livstids fängelse för mord 

Ruben Appelblom – mordet och domen

Den 15 april kallades polis till ett radhusområde i Älta där man hittade Siri mördad. Snabbt fattades misstankar mot kvinnans då 24-åriga sambo Ruben Appelblom. Han befann sig vid tillfället i huset och hade själv larmat polisen. Enligt den omfattande polisutredning som följde ska Ruben ha hotat Siri via Snapchat om vad som skulle hända om hon lämnade honom.

Den kväll hon valde att göra slut gick han till attack med en kniv. Han delade ut 33 knivhugg mot hennes nacke och hals. Han i sin tur hävdade att han inte mindes något alls och nekade till brottet. Den 13 januari år 2022 dömdes Ruben för mordet i Nacka Tingsrätt till fängelse på livstid. Viktiga datum för mordet och domen: 

  • 15 april 2021 – mordet sker. 
  • 13 januari 2022 – Ruben Appelblom döms till livstids fängelse för mordet på sambon Siri. 


Ruben Appelblom – fotboll

Innan Ruben Appelblom dömdes till livstids fängelse för att ha mördat sin sambo Siri hade han spelat fotboll på elitnivå. Han spelade bland annat för Djurgårdens IF:s U19-lag samt i Vasalund. Ruben Appelblom var framför allt försvarare. 

Ruben Appelblom – Flashback

I samband med att Ruben Appelblom misstänktes för mordet på sin sambo började det snabbt framkomma rykten och fakta om den misstänkta gärningsmannen. Rätt snabbt in i tråden nämndes Appelbloms namn, samt att han spelat fotboll på elitnivå och att han bodde i Älta vid tillfället för mordet. I skrivande stund är tråden om mordet och honom på hela 113 sidor. 

Ruben Appelblom – privatliv 

Det finns ytterst lite information om Ruben Appelbloms privatliv tillgänglig. Det finns även väldigt lite information om hans mamma, om båda hans föräldrar. Det är också väldigt oklart om Appelblom haft ett konto på Instagram, och det finns inte heller någon sida på Wikipedia där man kan läsa information om honom. På vissa sajter står det att han är adopterad, men det finns ingen som kan bekräfta att detta stämmer.

Relaterade inlägg