Tina Ernstberger – gift med en fängelsekund

by rummen
PRISON1

Tina Ernstberger är gift med vd:n för pensionsbolaget Allra, Alexander Ernstberger. Alexander Ernstberger dömdes till sex års fängelse och 10 års näringsförbud för mutbrott och trolöshet mot huvudman. Även Tina Ernstberger ska ha varit misstänkt för brott men uppgifterna är osäkra.

Snabbfakta om Tina Ernstberger:

Ålder42 år, född den 21 augusti 1980
MakeAlexander Ernstberger
Barn2 st
InstagramTina_ernstberger, kontot är privat

Livet förändrades när Tina Ernstbergers man begick grova brott

Tina Ernstberger blev “känd” när hennes man begick grova brott. Maken, Alexander Ernstberger, dömdes till sex års fängelse då han och hans kumpan genom avancerade kriminella handlingar använt pensionsbolaget Allra för att tjäna 100 miljoner. Deras agerande blev mycket kostsamma för många kunder med mycket höga avgifter. Alexander Ernstberger förnekade dock att han gjort något brottsligt.

När maken hamnade i fängelse blev Tina Ernstberger ensam kvar att ta hand om parets två barn. Att paret har just två barn framkommer på Facebook där Tina Ernstberger poserar med dem. På både Mrkoll och ratsit är informationen om Tina Ernstberger dock begränsad. Hon bor numera i Täby och ingen annan person över 15 år är skriven på samma adress. Namnet Tina Kinch dyker upp i olika sökresultat och det är sannolikt att det är Tina Ernstbergers tidigare namn, men kopplingen är inte helt säkerställd. 

På sajten flashback är intresset stort för Tina och Alexander Ernstberger

På sajten flashback finns det enormt mycket skrivet om Alexander Ernstberger och även en del om Tina Ernstberger. Det framkommer bland annat att Alexander Ernstberger kommer från en förmögen familj och är uppvuxen på Östermalm i Stockholm där han gått på en fin skola. Hans pappa heter Jan Ernstberger och det verkar enligt flashback som om Tina Ernstberger bodde hos sin svärfar under en period när maken var i fängelse. 

Vidare finns det en redogörelse kring vad Alexander Ernstberger köpte för alla miljoner han lurade till sig. Enligt flashback ska han ha köpt:

  • En lyxvilla på 250 kvadratmeter med havsutsikt som kostade 50 miljoner och som ligger på Lidingö i Stockholm. 
  • Porsche-bilar.
  • En egen helikopter. 

Allt startade med finansföretaget Svensk Fondservice

Enligt Wikipedia grundades finansföretaget Allra 2008 under namnet Svensk Fondservice. Företaget startades av Alexander Ernstberger och David Persson Rothman. 2010 fick de tillstånd från Finansinspektionen att bedriva värdepappersrörelse. År 2013 döptes företaget om till Allra. 

Till en början ingick företaget i premiepensionssystemet, men 2017 stoppade Pensionsmyndigheten möjligheten att välja fonder i Allra. Senare samma år, 2017, började Ekobrottsmyndigheten undersöka företaget och gjorde ett tillslag efter beslut från åklagare. Bolagets ägare greps och häktades, misstänkta för grov trolöshet mot huvudman.

Det blev rättegång, men ägarna friades i Tingsrätten. Ärendet gick vidare till Hovrätten där det blev en helt annan dom och Alexander Ernstberger dömdes till 6 års fängelse. Domen överklagades till Högsta domstolen, men man fick inte prövningstillstånd. I september 2022 framkom att Alexander Ernstberger tänkte överklaga domen till Europadomstolen. Alexander Ernstbergers advokater anser att Hovrätten brutit mot grundläggande krav och att deras klient inte fått en rättvis rättegång.

Relaterade inlägg