Hur fungerar Chromecast?

by rummen

Grubblar du kring Chromecast – hur fungerar det? Funderar du på att investera i en sådan men undrar: hur fungerar Chromecast tekniskt? Då ska vi utreda det nu. Chromecast är en enhet som Google har utvecklat för att du ska kunna koppla ihop din mobila enhet med tv:n. 

På ett enkelt sätt kan du koppla in din Chromecast till en tv-apparat och med hjälp av ditt wifi-nätverk streama från olika appar i din telefon. För dig som inte har en smart tv eller av någon annan anledning behöver en extra enhet för streaming är det supersmidigt.

Så, Google Chromecast hur fungerar den?

Köp din Chromecast och anslut den till ett hdmi-uttag på din tv. Du behöver även ansluta den till ström. Ladda ner appen Google Home till din mobiltelefon och starta den. Se till att även Chromecast är påslagen och lyser. Då är det dags för konfigurering.

Om du inte redan har ett hem i Google Home så skapar du ett och väljer att konfigurera en ny enhet, det vill säga din Chromecast. Du får då söka upp enheter i närheten. När du får träff döper du din enhet, och därefter behöver du ansluta den till samma nätverk som du har din mobil ansluten till, troligen ditt wifi i hemmet.

Och sen, hur fungerar Chromecast till tv?

När du kopplat in din Chromecast mot ditt wifi ska den visa en kod på tv-skärmen som du ska matcha mot koden i appen. Därefter är allt ihopkopplat.

För att streama en film eller ett klipp från mobilen till tv öppnar du din play-app. Högst upp till höger trycker du på en liten fyrkant som ser ut som en tv. Då för du välja att ansluta till tillgängliga enheter. Välj din Chromecast. Nu ser du hur din app kopplar upp mot tv:n, och du kan välja att starta streamingen av klipp, film eller tv-program.

Relaterade inlägg